לאורך היום מומלץ לאכול 2 ארוחות קטנות לפני הסעודה מפסקת, כדי לא להכביד על הקיבה, ולהגיע מעט רעבים לסעודה מפסקת. בארוחות הקטנות, חשוב לכלול, לחם מקמח מלא, אורז מלא, קוסקוס מלא וכו'. הפחמימות המלאות מכילות סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע.
ירקות: מומלץ ירוקים – מלפפון, חסה. קטניות מומלצות: עדשים, חומוס, שעועית ועוד.
כדאי להימנע מאוכל מתובל מאוד ובעיקר ממלח, כיון שהם מעלים את תחושת הצמא.
סעודה מפסקת – כשעתיים וחצי לפני כניסת הצום. מומלץ לאכול בסעודה המפסקת את אותה כמות שאנו אוכלים בארוחה רגילה, העמסת יתר על הגוף תיתן לנו תוצאה הפוכה, כבדות מציקה, רעב לאחר זמן קצר ותחושת צמא. כדאי ללעוס לאט והרבה והשובע יגיע בצורה מאוזנת. בסעודה המפסקת כדאי לשלב חלבונים, עוף, דגים, ביצים, ירקות (ירוקים). אפשר לשלב עם פחמימות מורכבות כנ"ל.
להימנע- מתבלינים חריפים, מלח, אוכל חריף (יכול לגרום צרבת), משקאות ממותקים (גורמים לעליה חדה ואחריה ירידה חדה ברמת הסוכר הגורמת לתחושת רעב), מאכלים מתוקים, תה, קפה, אלכוהול. אפשר עוגה לא מתוקה מידי, אפשר כף דבש במים כשעה לפני הצום, בשעה האחרונה שלפני תחילת הצום לשתות רק מים.