מתכון קל לתפוחי עץ לילדים

מתכון קל לתפוחי עץ לילדים
מתכון לאפיית תפוחי עץ קל ומהיר בריא ומרענן בחוה שלנו בריאות בטבע מגדלים עצי פקאן אורגניים מכמה זנים משובחים מגוון 

המתכון:

דרגת קושי: קל. מתאים לגיל 14 ומעלה
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 4
זמן הכנה: 10 דקות + 50 דקות אפייה

המצרכים הדרושים
4 תפוחי עץ מתוקים בינוניים (מוזהב, יונתן)
¼ כוס צימוקים כהים
¼ כוס חמוציות דלות סוכר או צימוקים בהירים
5-4 חצאי פקן
2 כפיות דבש נוזלי
½ כוס מיץ תפוחים טבעי (מבקבוק)
1 כף מיץ לימון
¼ כפית1 קינמון טחון
½ גביע יוגורט BIO
אופן ההכנה
1. לשטוף את התפוחים ולחרוץ חתך בחצי העליון של התפוח למנוע התבקעות לא מבוקרת בערך בחצי הגובה . מניחים את התפוחים על קרש חיתוך, צד הגבעול כלפי מעלה. בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה ממרכזו של כל תפוח. מסדרים את התפוחים בצפיפות בכלי חסין־חום.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קוצצים את הצימוקים ואת החמוציות לחתיכות קטנות. קוצצים דק את הפקנים. מעבירים לקערית, מוסיפים כפית דבש ומערבבים. דוחסים רבע מהתערובת לחלל שבמרכז כל תפוח.
3. מערבבים את מיץ התפוחים עם כפית הדבש הנותרת, מיץ הלימון והקינמון. יוצקים שלושה־רבעים מכמות התערובת על התפוחים הממולאים. מכסים את הכלי במכסה חסין־חום או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים).
4. אופים את התפוחים בתנור החם במשך 25 דקות. מוציאים את הכלי מהתנור, מסירים את הכיסוי, יוצקים על התפוחים את תערובת המיץ הנותרת ואופים במשך 25 דקות נוספות, או עד שהתפוחים מתרככים.
5. מחלקים את התפוחים לכלי הגשה. יוצקים מעט מהנוזלים שבתחתית הכלי על כל תפוח. מערבבים את הנוזלים הנותרים עם היוגורט ומגישים יחד עם התפוחים. אפשר להגיש חם או קר.

טיפ השף
• לגרסת פרווה, מוותרים על היוגורט ומגישים את התפוחים עם נוזלי הבישול בלבד.
• תפוחן הוא מכשיר שבקצהו טבעת עגולה וחדה, שמשמש להוצאת ליבת התפוח כולה בחתיכה גלילית אחת. מעמידים את התפוח על קרש חיתוך כשצד הגבעול כלפי מעלה. לוחצים את הטבעת של התפוחן אל מרכז התפוח עד שהיא חודרת את הקליפה. לוחצים את התפוחן כלפי מטה ותוך כדי כך מסובבים אותו בתוך התפוח, עד שמגיעים לתחתית. שולפים את התפוחן החוצה יחד עם ליבת התפוח

הרשמה

הרשמה לאתר תקל עליכם בתהליך ההזמנה וגם בהזמנות הבאות

דילוג לתוכן