מדוע עלינו להכניס לתפריט היומי סיבים תזונתיים?

סיבים תזונתיים הם חומרים המצויים במזונות צמחיים והם אינם מתעכלים בגוף האדם. ריכוז גבוה שלהם נמצא באגוזים, בגרעינים, בקליפות של פירות וירקות, בקטניות כגון: חומוס, פול, שעועית ואפונה ובדגנים מלאים כגון: אורז מלא, שיבולת שועל ועוד.

זה עשרות שנים מראים מחקרים כי תרבויות שתפריטן עשיר בסיבים תזונתיים כמעט אינן סובלות ממחלות המאפיינות את אוכלוסיית העולם המערבי. מחקרים קליניים רבים שנערכו הצליחו להוכיח מעל כל ספק כי לסיבים תפקיד מכריע בתזונת האדם.

את הסיבים ניתן לחלק לשתי קבוצות: ממיסים במים ולא ממיסים.

סיבים ממיסים

אפשר למצוא בקטניות, בשיבולת שועל ובירקות. הם סופחים את המים במעי הדק והופכים למין ג'ל הלוכד את השומן, כולסטרול וסוכר, מה שמונע את ספיגתם לדם.

סיבים לא ממיסים

מצויים בדגנים מלאים ובקליפות של פירות וירקות, הם סופחים מים ומגבירים את תנועתיות המעיים מה שמסייע למניעת עצירות.

לסיבים יש גם השפעה על המתרחש בגוף. לאחר ארוחה עשירה בסיבים מופרש במעי הורמון המגיע למוח ומורה על תחושת שובע וכן פעילות הסיבים מסייעת למניעת התפתחות של מחלות לב, סרטן המעי הגס, מחלות כלי דם, בעיות עיכול ועוד.

מומלץ כל בוקר על קיבה ריקה (כ-15 דקות לפחות לפני הארוחה) כף סובין שיבולת שועל ב-2 כוסות מים (להתחיל בהדרגה).

בחווה האורגנית שלנו "בריאות בטבע" מבחר רב של מוצרי מזון בעלי אחוז גבוה של סיביים תזונתיים אורגניים וטבעיים.

המאמר נכתב ע"י פנחס לנדאו.  חבר בצוות יועצי התזונה והבריאות ב"בריאות בטבע".  

לייעוץ חינם 0527707061

 

הרשמה

הרשמה לאתר תקל עליכם בתהליך ההזמנה וגם בהזמנות הבאות

דילוג לתוכן